Izvještaj: Prva trka karting Šampionata BiH u 2018.

10. juna 2018. godine u organizaciji Auto “4 x 4” Cluba Sarajevo uz podršku KK Ilijaš održana je prva karting trka šampionata BiH. Povremeni pluskovi nisu pokvarili dobro raspoloženje takmičara i publike, tako da je trka uspješno završena sa sljedećim rezultatima.

 

Klasa 1A
Pobjednik u ovoj klasi je Faris Jahić koji je sezonu započeo pobjedom, odmah iza njega drugo mjesto je osvojio Vedad Bekić, a treće mjesto zasluženo je pripalo Nadini Jahić.

Klasa 1B
Pobjednik je Melina Tučić koja je nastavila da niže dobre rezultate i u ovoj sezoni, na drugoj poziciji je završio mladi vrlo talentovani vozač Nemanja Knežević, a na postolje trećeplasiranog popeo se Abaz Đulović.

Klasa 2A
Prvo mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, uz mali zaostatak drugi je na cilj stigao Muhamed Bureković, a treće mjesto je pripalo je Amini Grbo.

Klasa 2B
Pobjednik ove klase je bio Dino Mujanović ispred Nemanje Kneževića na drugom mjestu. Na trećem mjestu je završio Malik Brčanović.

Klasa III ICA
Najbolji je bio Boriša Sikima, drugo mjesto je pripalo Anđeli Knežević, a na trećoj poziciji je završila Amina Grbo.

Najuspješniji klub je bio “TUZAMK” Tuzla sa osvojenih maksimalnih 75 bodova, drugo mjesto je pripalo aKK “MAGNUM” iz Istočnog Sarajeva, a na trećem mjestu je završio klub domaćin, Auto 4×4 Club.

 

Zahvalnice za sponzore trke su za: DOO BINGO, DOO BABILON, DOO DELING, DOO MEDŽ, DOO DEKOR I KK ILIJAŠ.