Brdska trka Istočno Sarajevo 2017 – Saopštenje

Sportski auto-moto Savez Bosne i Hercegovine obavještava sve zainteresovane da će se Brdska trka nagrada Istočnog Sarajeva 2017. održati u planiranom i prethodno zakazanom terminu.

Komisija za licenciranje staza je lokaciju obišla prije 45 dana, te je dala organizatoru trke uputstva za otklanjanje nedostataka staze. Predsjednik SAMSBIH Božo Erak i zamjenik predsjednika odbora za auto, moto i karting sport Kenan Kurtović izvršili su kontrolu staze prošlog petka, prilikom početka radova na popravci, te su konstatovali da je organizator trke uspio da dogovori i inicira početak radova na uočenim nedostacima staze.

Danas, 14. 06. 2017., stazu je prekontrolisao i član UO SAMSBIH Davor Domazet, koji je izvjestio da su radovi na sanaciji staze skoro završeni, te da su zadovoljavjućeg kvaliteta. Izvjestio je i da je preostao manji dio radova koji je u dogovoru sa izvođačem dogovoren za sutra.

Preostali radovi na čišćenju i obezbjeđenju staze teku dogovorenom dinamikom sa organizatorom i izvođačima radova.

SAMS BiH će u naredna dva dana, također, intenzivno nadgledati završetak svih neophodnih radova.

SAMS BiH ovom prilikom apeluje i upozorava sve vozače i klubove koji ne mogu ili ne žele nastupiti na ovoj ili nekoj drugoj brdskoj trci da se suzdrže od nesuvislih komentara, te pozivanja na bojkot trka Šampionata BiH na brdskim stazama jer je to protivno kodeksu ponašanja članova SAMS BiH.

Svi takmičari i klubovi svoje komentare ili sugestije mogu poslati na adrese info@samsbih.ba i/ili sekretar@samsbih.ba

Sportski pozdrav,
SAMS BiH