Održana četvrta Hard enduro utrka “Land of Pyramids”

Ljubitelji motosporta, prirode i adrenalina imali su priliku drugog vikenda mjeseca aprila uživati u četvrtom izdanju Hard enduro utrke “Land of Pyramids” koje je uspješno završeno na poznatom visočkom izletištu Ravne.

Na ovogodišnjoj utrci je sudjelovalo više od 200 vozača iz 11 različitih zemalja, koji su stigli u Visoko kako bi bili dio ovog motociklističkog spektakla.

Kao i prošlih godina Visoko je bilo ispunjeno brojnim posjetiteljima koji su stigli iz raznih dijelova BiH, ali i svijeta, kako bi barem na trenutke osjetili adrenalinski užitak koji sa sobom nosi enduro utrka.

Inače, uz veliku količinu adrenalina enduro disciplina podrazumijeva kombinaciju snalažljivosti, upornost, taktičnost i ogroman napor u savladavanju svih prepreka.

Spojivši sve ove sposobnosti na ovogodišnjem izdanju  utrke “Land of Pyramids” slavio je Matija Zec iz Hrvatske, koji je ovogodišnju stazu uspio savladati za 1.31:59,83 u Expert konkurenciji. U konkurenciji Veteran slavio je Robert Vozila iz Hrvatske, s vremenom 1.34:32,82, dok je u konkurenciji Hobby najbolji bio Slovenac Marko Krichka.

Također,  prvi put ove godine u Visokom je održano i takmičenje koje je bodovano za Prvenstvo i KUP Bosne i Hercegovine te je najbolji rezultat u okviru državnog enduro prvenstva ostvario Alen Klico iz BiH sa vremenom 3.05:47,16 u konkurenciji Expert.

Da ovaj sport postaje sve popularniji potvrđuje i zanimljivost da je na ovogodišnjoj visočkoj enduro utrci učestvovala i jedna djevojka, Ena Tudić iz Hrvatske, koja je stazu prešla za 2.10:22,74.