Uspješno održana druga trka Karting Šampionata Bosne i Hercegovine

Drugog septembra u organizaciji Auto 4X4 Cluba iz Sarajeva vožena je druga karting trka koja se boduje za Šampionat BiH.

Karting trka pod nazivom „Brčko 2018“ vožena je na poligonu za obuku vozača u Brčkom, a lijepo i ugodno vrijeme je pogodovalo svim vozačima da pokažu svoje vozačke sposobnosti.

Takmičenje je prošlo u najboljem redu bez ijednog incidenta, a nakon pet trka podijeljenih po klasama zabilježen je sljedeći poredak.

U prvoj klasi 1A pobjednik je Faris Jahić odmah iza njega vrlo blizu kroz cilj je prošao Vedad Bekić i osvojio drugo mjesto, a treće mjesto je osvojio Mateo Tomičić vozač kome je ovo prva zvanična trka.

Klasa 1B  već odranije poznata po pobjedama prva je Melina Tučić  drugo mjesto je Abaz Đulović i trećeplasirani u ovoj klasi je Alem Đulović.

Treća trka je namijenjena za vozače klase 2B i malo jačim motorima, a prvo mjesto je osvojio Amir Ajdaslić odmah iza njega na dugom mjestu je Muhamed Bureković i trećeplasirana je Amina Grbo.

U klasi 2B pobjednik je Alem Đulović kome je ovo prva zlatna medalja, a najvjerovatije će ih biti još puno. Drugi kroz cilj je prošao Faris Jahić, a treće mjesto je osvojio Abaz Đulović.

Klasa III ICA Junior je ujedno i najača klasa takmičenja, a ubjedljivu pobjedu je osvojila Amina Grbo, drugi je Muhamed Bureković i trećeplasirani je Amir Ajdaslić. Medalja za Fair-play vozača uručena je Nadini Jahića, a pehar za najmlađeg vozača trke dodijeljena je Aladinu Begiću.

Organizatori veliku zahvalnost iskazuju žiriju i rukovodstvu trke, koji su svoje obaveze odradili profesionalno i bez greške, kao i sponzorima takmičenja: DOO BABILON, DOO MEDŽ, DOO BINGO, DOO DELING I DOO DEKOR za koje će biti uručene zahvalnice od organizatora.